Obnovené schůzky

Vážení rodiče,
od tohoto týdne již budou probíhat klasické schůzky dle platných nařízení, a to každý pátek 16-18 h ve Štramberku a 15-17 h v Závišicích.
Pravidla jsou stanoveny nařízením vlády a udělám zde stručný výčet toho, co je nejdůležitější, plné znění potom viz Podmínky pro obnovování kontaktní činnosti.

  • Děti mohou být na schůzce pouze venku (pokud by byly 3 děti a 1 rádce maximálně, mohou být i vevnitř)
  • Musí být v chirurgických rouškách před schůzkou, a potom v době schůzky pokaždé, když nebudou mít 2 m rozestupy (prakticky to tedy znamená, že je obvykle budou mít celou schůzku nasazeny)
  • Každá osoba účastnící se schůzky, s výjimkou dětí do 6 let, musí doložit svoji bezinfekčnost, obvykle testem. Možnosti prokázání jsou následující:
  1. předložení potvrzení ze školy nebo od zaměstnavatele o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami
  2. předložení potvrzení z veřejného testovacího místa o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami (nárok na antigenní testy zdarma ve veřejném testovacím místě má každá osoba jednou za tři dny)
  3. čestné prohlášení od zákonného zástupce (nebo vlastní u osoby starší 18 let) o absolvovaném antigenním testu ve škole nebo školském zařízení s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami (možný vzor čestného prohlášení)
  4. absolvuje na začátku schůzky před kontaktem s ostatními účastníky antigenní test zakoupený v lékárně (viz pozn. níže), s negativním výsledkem
  5. předložení potvrzení o absolvování RT-PCR testu s negativním výsledkem, nejdéle před 7 dny
  6. předložení potvrzení o dokončeném očkování, od kterého uplynulo nejméně 14 dnů
  7. předložení potvrzení o prodělaném laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19, přičemž u osoby uplynula doba izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 90 dnů.

Nejčastěji bude dítě testováno ze školy (bod 1. nebo 3.), pokud ne a ani nenaplňuje jiné podmínky, tak musí mít vlastní test (bod 4.). Zde jsou 2 možnosti:

  • koupíte si v lékárně vlastní test a na začátku schůzky se dítě před rádcem otestuje
  • dítě nám dá 60 Kč, my mu vydáme námi zakoupený antigenní test a otestuje se před rádcem

Pro jednodušší orientaci v testování přikládám schéma:

Budeme rádi, pokud pošlete své děti opět do skautu a obnovíme tak společně naši běžnou činnost.
V případě dotazů se neváhejte zeptat.

S pozdravem
Daniel Komárek